De Glasloods

Workshops

Bent u met het minimaal aantal deelnemers dan is het mogelijk om in onderling overleg een datum af te spreken.

Meld je aan met een groep.
Onze workshops starten doorgaans om 09:00 uur.

let op: De workshops worden alleen in Venray gegeven.
Onze loods bevindt zich op de eerste verdieping,
er is geen lift.

populariteit:

Workshop rondjes
Workshop vlinder
Workshop lichtvanger
Workshop raampje
Workshop poppetjes
workshop kerst

We werken ook in opdracht.

Wij maken graag een vrijblijvende offerte voor u.

Workshop Rondjes

Tijdens een 1 dagdeel durende workshop maak je een abstract geheel van verschillende rondjes glas dat je kunt ophangen. De rondjes glas kunnen verschillende afmetingen, soorten structuur en kleur glas hebben, dit alles bepaal je zelf tijdens de workshop. Tijdens deze workshop leer je glas snijden en slijpen; het glas in het lood zetten, solderen en afwerken. De kosten van deze workshop zijn € 45,00.

Voor deze workshop is het minimale aantal deelnemers 4 personen en maximaal 9 personen.

Datums: vrijdag 18-09-2020 (nog plaatsen)
Of meld je aan met een groep.

Workshop vlinder

Tijdens een 1 dagdeel durende workshop maak je een hangende glas in lood vlinder van ongeveer 20 bij 15 cm. Je kunt kiezen uit 2 modellen en je bepaald zelf de kleur. Tijdens deze workshop leer je glas snijden en slijpen; het glas in het lood zetten, solderen en afwerken. De kosten van deze workshop zijn € 45,00.

Voor deze workshop is het minimale aantal deelnemers 4 personen en maximaal 9 personen.

Datums: Woensdag 02-09-2020 (nog 8 plaatsen)
Of meld je aan met een groep.

Workshop lichtvanger

Tijdens een 1 dagdeel durende workshop maak je een glas in lood Lichtvanger, van ongeveer 40 bij 15 cm. Je maakt zelf een indeling van lijnen. 

Je leert het glas snijden, het glas in het lood zetten, de punten solderen en de lichtvanger verder afwerken. Kosten van deze workshop: 

€ 65,00. Deze cursus start bij minimaal 4 personen en het maximaal aantal deelnemers is 9 personen.

Datums:
Of meld je aan met een groep.

Workshop Poppetjes

Tijdens een workshop van 2 dagdelen (op één dag) maak je het werkstuk “poppetjes” waarvan wij de tekening al hebben gemaakt. Tijdens deze workshop kies je het glas, je leert het glas snijden, het glas aan 2 zijden in het lood zetten, het solderen van de kruispunten en het lood dichtdrukken en het werkstuk afwerken. De kosten van deze workshop:  € 95,00. Deze workshop start bij minimaal 3 personen en het maximaal aantal deelnemers is 6.

Datums: vrijdag 30-10-2020 (nog  5 plaatsen)
Of meld je aan met een groep.

Workshop Raampje

Tijdens een 1 dagdeel durende workshop maak je een glas in lood raampje, grootte A4 formaat. Hiervan hebben wij de tekening gemaakt en kun je kiezen tussen een hedendaagse tekening of een traditionele tekening. Je leert het glas snijden met een glasmat, het glas in het lood zetten, de kruispunten solderen en het raam verder afwerken. Kosten van deze workshop: € 60,00. Deze cursus start bij minimaal 3 personen en het maximaal aantal deelnemers is 6 personen.

Datums: 
Of meld u aan met een groep.

Kerst workshop

Tijdens een workshop van 2 dagdelen (op één dag) maak je het werkstuk “kerstboom”. In het eerste gedeelte kies je het glas uit met de keuze groentinten, blanktinten of een combinatie hier van, daarna snijd je het glas in rondjes. In het tweede gedeelte ga je het glas in het lood zetten, soldeer je de rondjes en wordt het werkstuk naar eigen wens verder afgewerkt. Tijdens deze workshop leer je glas snijden en slijpen; het glas in het lood zetten, solderen en afwerken. De kosten van deze workshop:          € 80,00. De minimaal aantal deelnemers is 4 personen en maximaal aantal deelnemers is 9 personen.

Datums:
Vrijdag 11-09-2020 (VOL)
Zaterdag 26-09-2020 (nog 6 plaatsen)
Vrijdag 16-10-2020 (nog 3 plaatsen)
Zaterdag 24-10-2020 (VOL)
Vrijdag 06-11-2020 (nog 9 plaatsen)
Zaterdag 07-11-2020 (VOL onder voorbehoud)
Zaterdag 21-11-2020 (VOL)

Of meld je aan met een groep.

Schrijf je nu in voor een van onze workshops