De Glasloods

Workshops

Bent u met het maximaal aantal deelnemers dan is het mogelijk om in onderling overleg een datum te prikken.

Meld u aan met een groep.

Onze workshops starten doorgaans om 09:00 uur.

Workshop rondjes
Workshop vlinder
Workshop lichtvanger
Workshop raampje
Workshop poppetjes
workshop kerst

12 Jaar ervaring in een oogopslag

Verzin hier een leuk tekstje of haal het blok er tussen uit.

0
Onstaan in
0
Cursussen
0
Kunstwerken
0
Workshops

Wij maken graag een vrijblijvende offerte voor u.

We werken ook in opdracht.

uitleg tekstje of weghalen*

Workshop Rondjes

Tijdens een 1 dagdeel durende workshop maak je een abstract geheel van verschillende rondjes glas dat je kunt ophangen. De rondjes glas kunnen verschillende afmetingen, soorten structuur en kleur glas hebben, dit alles bepaal je zelf tijdens de workshop. Tijdens deze workshop leer je glas snijden en slijpen; het glas in het lood doen, solderen en afwerken. De kosten van deze workshop zijn € 45,00.

Voor deze workshop is het minimale aantal deelnemers 4 personen en maximaal 8 personen.

Workshop vlinder

Tijdens een 1 dagdeel durende workshop maak je een hangende glas in lood vlinder van ongeveer 20 bij 15 cm. Je kunt kiezen uit 2 modellen en je bepaald zelf de kleur. Tijdens deze workshop leer je glas snijden en slijpen; het glas in het lood doen, solderen en afwerken. De kosten van deze workshop zijn € 45,00.

Voor deze workshop is het minimale aantal deelnemers 4 personen en maximaal 8 personen.

Workshop lichtvanger

Tijdens een 1 dagdeel durende workshop maak je een glas in lood Lichtvanger, van ongeveer 40 bij 15 cm. Je maakt zelf een indeling van lijnen. 

Je leert het glas snijden, het glas in het lood zetten, de punten solderen en de lichtvanger verder afwerken. Kosten van deze workshop: 

€ 65,00. Deze cursus start bij minimaal 3 personen en het maximaal aantal deelnemers is 6 personen.

Workshop Poppetjes

Tijdens een workshop van 2 dagdelen maak je het werkstuk “poppetjes” waarvan wij de tekening al hebben gemaakt. Tijdens deze workshop kies je het glas, je leert het glas snijden, het glas aan 2 zijden in het lood doen, het solderen van de kruispunten en het lood dichtdrukken en het werkstuk afwerken. De kosten van deze workshop: € 95,00. Deze workshop start bij minimaal 3 personen en het maximaal aantal deelnemers is 4.

Workshop Raampje

Tijdens een 1 dagdeel durende workshop maak je een glas in lood raampje, grootte A4 formaat. Hiervan hebben wij de tekening gemaakt en kun je kiezen tussen een hedendaagse tekening of een traditionele tekening. Je leert het glas snijden met een glasmat, het glas in het lood doen, de kruispunten solderen en het raam verder afwerken. Kosten van deze workshop: € 60,00. Deze cursus start bij minimaal 3 personen en het maximaal aantal deelnemers is 6 personen.

Kerst workshop

ijdens een workshop van 2 dagdelen maak je het werkstuk “kerstboom”. In het eerste gedeelte kies je het glas uit met de keuze groentinten, blanktinten of een combinatie hier van, daarna snijd je het glas in rondjes. In het tweede gedeelte ga je de stukjes in het lood zetten, soldeer je de rondjes en wordt het werkstuk naar eigen wens verder afgewerkt. Tijdens deze workshop leer je glas snijden en slijpen; het glas in het lood doen, solderen en afwerken. De kosten van deze workshop:€ 70,00. De minimaal aantal deelnemers is 4 personen en maximaal aantal deelnemers is 8 personen.

Schrijf je nu in voor een van onze workshops